Skriv b(a)ra vad dina kunder vill veta just nu

by Peter Ingman - 29/08/2019 - 16:20

Skapa relevant innehåll genom att fråga dina användare

Vi är många kreatörer, journalister, influencers, copywriters och bloggare som glatt stökar på och skapar artiklar och videos som vi tror att våra användare, läsare och framtida kunder vill ha. Ibland stöter vi på en guldåder och får tacksamt en massa likes och kommentarer. Men det är alltför vanligt att innehållet möts med en gäspning och snabbt försvinner ur synhåll. Här kommer ett bensäkert tips. Fråga din målgrupp.

 

  1. Fråga några få ur din målgrupp vad de skulle vilja få veta eller få hjälp med

98 % av Fortune 500-företagen använder SurveyMonkey för att samla in inspirerande data från riktiga människor

 

  1. Använd verktyg på nätet för att strukturera och få stöd. De verktyg som vi använder är:

Surveymonkey – men även Google Forms och Typeform har bra enkla verktyg för att göra enkäter.

www.quora.com – här hittar du frågorna som folk letat efter och som de kanske delvis har fått svar på av andra experter. Blanda dig i leken och svara gärna men ta också med frågeställningen till en serie artiklar

www.buzzsumo.com – använd deras filterfunktion för att få fram artiklar som svarar på “What” och “How-to”. 

growth hacking,growth marketing,inbound marketing,content marketing,conversion

www.ubersuggest.io – de har en ny funktion som heter “Content Ideas” där du kan få en bra känsla över vilka ämnen som verkar intressera och trigga engagemang. Du kan få veta ner på vilka sökord som har skapat trafiken till artikeln i fråga. 

growth hacking,growth marketing,inbound marketing,content marketing,conversion

 

Blir du förvirrad av alla möjligheter eller känner du kanske att det finns oändligt mycket att bolla med någon. Då kan du boka upp en tid med mig, Peter, och så benar vi ut det här under 30-60 minuter. Hitta en tid nedan: