Har du missat de nya plattformarna som är populära

by Peter Ingman - 05/04/2019 - 10:56

Behöver du prata med någon om vad som är bra för vad?

Peter Ingman, co-founder Growth Tribe provar ständigt nya plattformar om du vill bolla (boka en coaching session nedan) 

Står du kvar på tåget när plattformen går? ...och är du på hugget när det gäller att experimentera. 

  • Discord
  • TikTok
  • Telegram
  • ...
 

 

En traditionell marknadsförare stannar vid det som hen är van vid. Under 13 år har de flesta av oss successivt anammat och anpassat våra marknadskampanjer att fungera allt bättre på de stora sociala plattformarna, som också kallas Big-5; Twitter, LinkedIn, Facebook, Google+ och Youtube. Men söker vi oss nya utmaningar i någon större utsträckning och vilka har lyckats när de gjort det. 

Några har expanderat sina aktiviteter till att också gälla hybrider som Instagram, Snapchat, Pinterest, Medium, Tumblr, WhatsUp och Messenger osv. Men som vi vet så kommer och går populariteten när det gäller alla sociala plattformar. Är det inte bättre att vänta och se vilka som verkligen blir viktiga? NEJ, det är det inte, det håller dig inte på tårna och det gör definitivt att du blir nummer 2 eller ännu värre nr 50 på bollen. Att tidigt experimentera är centralt för att förstå respektive kanal.

Olika plattformar fungerar olika bra beroende på målgruppen och de personas man jagar efter.  I Tyskland måste man veta hur man ska hantera Xing och i Sverige kan de flesta glömma Google+ men kanske borde vara mer aktiv på Pinterest. Är det bara jag som använder Whatsapp för att hålla koll på vår sons fotbollslag. 

Men sen finns det några “nya” som det är bra att hålla koll på: Discord är en av de mest snabbast växande diskussionsplattformar där de flesta är unga gamers. Många ser att Discord kan bli nya Slack som samarbetsforum.

Discord has a few hundred thousand servers that aren’t about gaming. That’s millions of professionals, all which interact like any other online community members: conversation, media, and memes.

TikTok är en kinesisk app med +500 miljoner aktiva kids som delar korta videoklipp började under kinesiska namnet Douyin och snabbt köpte konkurrenten Musical.ly som var större i USA.

TikTok/Douyin parent company ByteDance also owns hugely popular Chinese AI-powered news aggregation platform Toutiao, created by CEO Zhang Yiming at the age of 29 in 2012. 

Har du provat Telegram, Steam, Reddit, Twitch, Mixer. Läs mer i en bra post på Medium som du kan ha stor nytta av. Behöver du prata om vilka kanaler som är bra för vad så boka upp 30 minuter med Peter Ingman, co founder av Growth Tribe Sweden. 

En årsgammal artikel om Discords framgångar men också hur du som varumärke kan tänka: