5 stekheta trender inom Content Marketing

by Peter Ingman - 05/03/2019 - 07:46

Kan du alla 5 trender? Tumme upp. 

Har du gjort något av detta ännu? Mindre bra kanske? Dags att experimentera lite på det nya året. Här har vi listat det som du kan prova.

  1. Långa artiklar

Artiklar behöver vara över 2000 tecken, innehålla fler resurser än text och vara varsamt målgruppsanpassade. Inte minst för att bli upplockade av Google och BING.

  1. Live (Webinar och Facebook) – förutsätter en befintlig publik
  1. Använda data och insikter för att ta fram relevant innehåll – Algorithmstyrt innehåll (AI)
  1. Röststyrda gränssnitt (inte så utbrett i Sverige ännu, förutom lite Siri och Alexa). Amerikanerna beställer och söker via röst som aldrig förr. I Asien används WhatsApp till allt. Hur sökbart är ditt textbaserade innehåll?
  1. Kundservice som innehåll och vice versa – tex så går en chatbot att använda som en bra innehållsskapare. Det finns verktyg som använder vanliga frågor till att bygga ett bibliotek av innehåll, en FAQ och ge tips om vad Content ansvarig ska skriva om härnäst. Även Quora är en bra extern resurs för detta
  1. Starka varumärken som känns igen som experter inom ämnet. Något som Buzzsumo tog upp i sin rapport för ett år sedan och som är ännu mer aktuellt nu när organisk trafik nästan är uppäten. Publicister som har vårdat sitt varumärke är nu kungar igen. HBR, Forbes, Condé Naste, CNN osv.

In this new world of content saturation and falling social shares, the big winners are sites that have built a strong reputation for original, authoritative content.