10 bra utbildningar inom Marketing 2.0

by Peter Ingman - 10/01/2019 - 08:08

Måste man nöta skolbänk för att utvecklas som marknadsförare

Här är några av de mer eftertraktade utbildningsinstitutionerna som kan ge dig diplom och kursintyg att glänsa med på din LinkedIn profil och i ditt CV. Välj själv den pedagogiska metod som fungerar bäst för dig. Kurserna som går i Sverige (oftast Stockholm) innebär oftast att du behöver vara fysiskt på plats. De globala plattformarna möjliggör dock att du klarar av studierna hemifrån, men glöm inte att det behövs stor disciplin från din sida för att det ska fungera. Statistiken visar sitt tydliga språk att de flesta som börjar en kurs online inte slutför den. Det finns även oändligt många bra webinars och podcasts att delta i. Men hur ofta tar vi oss ordentligt med tid för  det. 

Sverige

 1. Growth Tribe Akademi: www.growthtribe.se (2 dagars kurs – nästa går 11-12 mars 2019). 3 stycken heltidsanställda tränare på varje utbildningstillfälle
 2. Hyper Island – har en onlinekurs som heter Digital Marketing men som verkar handla mycket även om Growth Hacking 
 3. Berghs – hur du blir digital strateg och kreatör; sätter igång efter sommaren.
 4. IDG – stort antal relevanta kurser. T ex så har vi Sara Öhman som genom “Webbdagarna” lär ut Growth Hacking under en heldag med start i januari
 5. Resumé Akademi: https://www.resume.se/akademi/ använder sig av frilansande lärare
 6. Conversionista – bli Conversion Manager och lär dig CRO som ett proffs. Nästa kurs börjar 5 mars.
 7. Veckans Affärers Akademi – lär dig beteendedesign. Ny kurs 14 mars (nudging)

Runner Ups (redigeras löpande)

Google Digitalakademin – tex “Din långsiktiga plan för sociala medier”. Kurserna ges kostnadsfritt och online. Vill du hellre gå till en fysisk plats så har vi Summit & Friends där du kan lära dig om Google Analytics och Adwords.

Globalt (Online)

LinkedIn Learning (som köpte Lynda)Enhance Your Skills With Expert-Led, Online Video Tutorials. Unlimited Access To Over 13,000 Business, Design & Tech Online Courses

 1. https://www.linkedin.com/learning/search?keywords=growth%20hacking

Imagine being a job seeker and being able to instantly know what skills are needed for the available jobs in a desired city, like Malmö, and then to be prompted to take the relevant and accredited course to help you acquire this skill./LinkedIn employee

Google Digital Workshop

 1. Promote a business with Content (länk här) eller en bredare kurs:

 

Udemy

Udemy är en edtech plattform med oändligt många online kurser (+100 000) och därför väldigt brett utbud av Marketing 2.0. Läs vår artikel “Vad är LinkedIn SEO för något” för att få tag på några relevanta nyckelord och skill sets att söka efter i utbildningskatalogen. För att försöka välja någon av alla kurser så kan man försöka förlita sig på om det är en “Best Seller” eller “Highest Rated” . Nyårsrea på Udemy ett par dagar till. Testa någon av de här två tex: 

 1. Complete Digital Marketing 6 in 1 Course with Growth Hacking – Learn Digital Marketing and create sales funnels by integrating Google Ads & Analytics, Facebook Ads, Zapier, Mailchimp. 
 2. Growth Hacking with Digital Marketing 2019 -  BESTSELLING growth hacking course (35,000+ alumni)

 

Den förmodade eleven Zarina skriver:

My experience was really fulfilling. A lot of what I learned I heard for the first time since I did a "basic" computer course more than a decade ago. So I was surprised how the world of technology has changed both digitally and at a fast pace. Thank you for this.

 

Runner Up Globalt