Hur får vi vår tjänst att spridas snabbt

by Peter Ingman - 20/08/2018 - 16:58

Drömmen om en viral kampanj

Det finns många bra exempel från en mängd olika branscher som kan inspirera oss att hitta en bra viral modell för den tjänst vi redan erbjuder eller som vi funderar på att starta. 

 5 types of virality that can be applied to any product: Word of Mouth (Google), Incentivized word-of-mouth virality (Dropbox, Paypal), Demonstration virality (Uber, Prisma, Instagram), Infectious virality (Snapchat, Facebook, LinkedIn), Outbreak virality (PokemonGO).

Den variant som ligger närmast till hands är kanske ändå den snabba utrullning som kan äga rum om du ger de första användarna ett bra skäl att få andra i sitt nätverk att hoppa på tåget. Dropbox och Drop har länge varit de mest använda exemplen på detta men det finns andra, Uber tex. Egentligen handlar det om att ge bort något till både den som tipsar (referral) och den som blir tipsad. Helst vill man kunna ge bort något som inte svider allt för mycket (läs: digital produkt).

 

Det finns bra verktyg att använda för att få inspiration och se hur andra har löst sina kampanjer på eleganta, funktionella eller kreativa sätt. Du hittar dem här –  Viral Loops.

https://thenextscoop.com/website-traffic-viral-marketing/