Hur kan du veta om den här artikeln är skriven av en människa

by - 01/11/2017 - 23:09

Under ett par år har vi diskuterat problematiken för den mediebransch som är beroende av annonsintäkter för att överleva. En möjlighet som en del pekar på är att ha algoritmdrivna journalister, dvs en form av robotar. Tills för ett tag sedan har det enbart experimenterats med dessa men vi vet också att statistiktungt innehåll, som t ex finansiella och sportrelaterade nyheter, redan idag används flitigt av stora seriösa traditionella mediebolag världen över.

2BPublished har nyfiket provat den nya tjänsten Articoolo. Se den ca 6 minuter långa förklaringen om hur tjänsten fungerar. Du köper en färdigbakad artikel som är klar på en minut till en bråkdel av vad det hade kostat om jag hade skrivit den. Nyfiken?

 

Läs gärna deras robotskrivna artikel om Content Marketing och bedöm kvaliteten och relevansen för dig. Om du själv vill prova är det bara att logga in kostnadsfritt och testa med några ord.

 

2BP’s redaktion gillar robotens avslutande text:

Use tools to assist you in finding ideas on what to write about

Vår egen bot MrEdit vill gärna hjälpa dig hitta ideerna och inspirationen vad du ska skapa innehåll på.

 Signa upp för en test genom att maila mig på peter.ingman@2bpublished.com

 

Tjänsten Articoolo skriver om sig själva:

 

Our technology is aimed at helping writers create textual content by making the creation process quicker, cost efficient, and much more pleasant. It creates unique, proofread, high-quality content from scratch, simulating a real human writer. You choose the topic and length, and our algorithm will create your textual content.